Lüleburgaz Kırklareli Türkiye

Ürünlerimiz

Özlem Un'un Doğal Ürünleri

Genel Amaçlı (Baklava/Böreklik) Un

Yaz ya da kış buğdayından beyazlatılmış ya da beyazlatılmamış olabilir, %10-%12.5 oranında protein içerir. Gevrek bir ekmek dokusu sağlar. 25 ve 50 kg?luk logolu çuvallarda temin edilebilir. Baklava böreklik için ideal unda Protein oranı min. %12.5, Rutubet oranı max. %14,5, kül oranı: %0,55'dir. Genel Amaçlı Un için ise ideal Protein oranı min. %11.5, Rutubet oranı max. %14,5, kül oranı: %0,55'dir.

Ekmeklik Un

Yaz ya da kış buğdayından, beyazlatılmış ya da beyazlatılmamış olabilir, %11-%13 oranında protein içerir. Genel amaçlı una nazaran daha tanecikli bir yapı içerir. Elastik, çiğnemeye uygun bir ekmek dokusu sağlar. 25 ve 50 kg?luk logolu çuvallarda temin edilebilir. Ekmeklik unda ideal protein oranı min. %11.5, Rutubet oranı max. %14,5, kül oranı: %0.65'tir.

Tandır Unu

Uğralık un veya esmer un diye de bilinir. Protein oranı diğer unlara nazaran daha düşüktür. Tandır, lavaş, simit yapımında ya da diğer unlar ile karıştırılarak kullanılabilir. 25 ve 50 kg?luk logolu çuvallarda temin edilebilir. Tandırlık unda ideal protein oranı min. %11, Rutubet oranı max. %14,5, kül oranı ise max.%0,85'tir.

Tam Buğday Unu

Beyazlatılmamıştır, buğdayın kepek, ruşeym ve endosperminin tamamını içerir. Kullanılan buğdaya göre %11-%13 arasında protein oranına sahiptir. 25 ve 50 kg?luk logolu çuvallarda temin edilebilir. Tam buğday ununda ideal protein oranı min. %10.5, Rutubet oranı max. %14,5 ve kül oranı max.%2?dir.

Pizza Unu

Yarı sert buğdaydan elde edilmiş olup, elastikiyeti yüksek ve mayalanma toleransı iyidir. Yumuşak ve oldukça lezzetli pide ve ekmekler elde edilir. Ramazan ayı ve diğer aylarda her türlü pide, lahmacun ve lavaş ekmeği ile pizza imalatında kullanılır. 25 ve 50 kg?luk logolu çuvallarda temin edilebilir. Pizza Unu için ideal protein oranı %10,5, rutubet oranı max. %14,5, kül oranı ise %0,55?tir.

Bisküvi Unu:

Bisküvilik yapımına uygun üretilen esmer elek kalitesine bağlı olarak gevrek yapıda ürün edilmesini sağlar. Üründe ideal parlak renk ve gevrek yapı oluşur. Kolay şekil alır, şekil deformasyonu görülmez. Bisküvi çeşitleri, gofret ve kornet yapımında kullanılır. Bisküvi Unu için ideal protein oranı %10, rutubet oranı max. %14,5, kül oranı ise %0,65'dir.

Mantı Unu:

Unun kalitesi, haşlama sırasında sıcak suya dayanma ve kararmanın önlenebilmesiyle doğrudan ilgilidir. Tüm mantı çeşitlerinde enfes lezzetler yaratma imkânı sunan orta kuvvetteki bu ürünümüz, kolay açılabilme kabiliyetiyle öne çıkmaktadır. Mantı unu için ideal Protein min%11,5, glüten min28, rutubet oranı max%14,5 ve kül oranı %0,65'tir.

Simitlik Un

Yarı sert ve sert buğdaydan elde edilir. Uzayabilirliği oldukça yüksek olup, kolay işlenebilir özelliği vardır. Her türlü simit ve az yağlı mayalı poğaça türü ürünlerin imalatında kullanılır. 25 ve 50 kg?luk logolu çuvallarda temin edilebilir. Simitlik Un için ideal protein oranı %12, rutubet oranı max. %14,5 ve kül oranı ise max. %0,80?dir.

Bagetlik Un

Mükemmel kırıntı, doku ve tada sahip mükemmel, kabarık bir somun yapısı varır. Hafif açık dokulu somuna gevrek bir kabuk şekli verir. Baget ununda ideal protein oranı min.%13, glüten min. 30-33, rutubet oranı max. %14, sedimantasyon min 45 ve kül oranı ise %0,60?tır. 25 ve 50 kg?luk logolu çuvallarda temin edilebilir.

Noodle Unu

Yumuşak ve klasik olarak iki tipte noodle üretilmektedir. Noodle için ideal protein min. %10, glüten min. 28, rutubet oranı max%14,5 ve kül oranı %0,60?tır.

Razmol

Razmol, her türlü un öğütümü esnasında çıkan bir üründür. Karbonhidrat sindirimini yavaşlatarak, kan şekerinin ani yükselmesini önler. B grubu vitaminler ve posa yönünden zengindir. Uzun süre tok tutar ve bağırsakları çalıştırır. Fırınlarda ekmek altlarının yapışmasını engeller ve kendine özgü bir tat verir. Razmol kepeğin inceltilmiş halidir. Razmol sağlıklı, ekonomik, protein değeri yüksektir. Razmol, unun kepekli olması için beyaz unların içine karıştırabilir. Ayrıca razmol hayvanlara da yem olarak verilebilir. Rutubet oranı max. %14,5, kül oranı ise max %3?tür.

Buğday Kepeği

Kepek, her türlü un öğütümü esnasında çıkan bir üründür. Buğday kepeği hacminin iki üç katı kadar su emerek tokluk hissi sağlar ve diyet yapan insanların fazla yemek yemelerini önlemede yardımcı olur. Hayvan yemi olarak ve yem fabrikalarında yem katkı maddesi olarak kullanılmaktadır. Yapılan araştırmalar buğday kepeği gibi lifli ürünlerle beslenmenin kolon hastalıkları, insüline bağlı olmayan diyabet, kalp hastalıkları, kanser, şişmanlık ve diğer kronik hastalıkların riskini azalttığını göstermektedir. Rutubet oranı max. %14,5, kül oranı ise max %4?tür.

Bonkalite

Bongalite, her türlü un öğütümü esnasında çıkan teknolojik bir üründür. Yüksek enerji içeriği ile çorba yapımında ve karışım ürünlerde kullanılır. Arpa ununa benzer özelliktedir. Uzun süre raf ömrüne sahiptir. Yem sektöründe, Tutkal yapımında, Ekmek katkıları yapımında, Kuruyemiş sanayinde de kullanılır. Rutubet oranı max. %14,5, kül oranı ise max %1,8?dir.

Laboratuvar Çalışmaları

Hammaddemiz olan buğday fabrikada üretime girmeden önce fiziksel (İlaçlı tane, Böcek, Bozuk tane, Süne, Hektolitre, Yabancı madde, Diğer hububat gibi), duyusal (yumuşaklık, tat, renk ve koku) ve kimyasal analizlere tabi tutularak süne tahribatı olan, bozulmuş, kötü kokulu olanları üretime girmemektedir. Sonrasında, üretimden çıkan un önce laboratuvarımızda Rutubet, Gluten, Index, Sedimentasyon, Falling Number, Farinograf, Extensograf analizlerine tabi tutulmaktadır. Bu testleri başarıyla geçebilen ürünler üretim amacına uygun olarak deneme fırınında ekmek, pide gibi unlu mamuller yapılarak kalitesinden kesin emin olunur.

"Özlem Un olarak, unu buğday halinden itibaren tüm testlere tabi tutarak sıfır hata prensibi ile çalışmaktayız."